AghaRTA Band (CZ)

Az  Agharta Band a prágai jazz szcéna legkeresettebb zenészeiből áll. A tagok évek óta ismerik egymást és más felállásokban is zenélnek együtt. Repertoárjuk tükrözi a tagok zenei ízlését mind a saját kompozícióik tekintetében, mind más neves szerzők pl. Lalo Schifrin, Pat Metheny Duke Ellington, Miles Davis és a Beatles feldolgozásokatt illetően.

Adam Tvrdý – gitár, Ondřej Kabrna – zongora, Vit Svec – bőgő, Michal Hejna – drums

4/3/2020 Krakkó, Piec Art Acoustic Jazz Club

5/3/2020 Budapest, Budapest Jazz Club

6/3/2020 Samorin, Mozi Club

7/3/2020 Prague, Agharta Jazz Club

Oláh Krisztián Quartet (HU)

Oláh Krisztián kvartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az “At the back of my mind”-ot.
Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott az amerikai Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték életét, így zenei világát is. 
 
Fiatal korát meghazudtoló érett hangon megszólaló programjával különleges utazásra hívja hallgatóságát. Az “At the back of my mind” kompozícióiban a jazz kifejezőeszközein keresztül tükröződnek vissza mindazok a – javarészt elidegeníthetetlenül európai gyökerű – zenei inspirációk, melyek gyakran a XX. vagy akár a XIX. vagy XVIII. század klasszikus zenei örökségére utalnak vissza. 
Mindamellett, hogy a zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, mely óhatatlanul magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot formálva a zenekarnak.

Oláh Krisztián – zongora, Oláh Kálmán Jr. – szaxofon, Orbán György – bőgő, Serei Dániel – sob

2020/3/4 Somorja, Mozi Club

2020/3/5 Prága, Agharta Jazz Club

2020/3/6 Krakkó, Piec Art Acoustic Jazz Club

2020/3/7 Budapest, Budapest Jazz Club

Kamilla  Drabek Tercet (PL)

A Krakkói Zeneakadémián megismerkedett zenészekből álló zenekar, az egyik legérdekesebb és legelismertebb fiatal együttes Lengyelországban. A zenekar Kamila kompozícióit játssza, tele dallamos, népi motívumokkal, a rock energiájával, fiatalos bájjal, egy nagy adag szláv líraisággal és némi humorral fűszerezve.

Marcin Konieczkowicz – alt szaxofon, Kamila Drabek – bőgő, Kacper Kaźmierski – dob

2020/3/4 Budapest, Budapest Jazz Club

2020/3/5 Somorja, Mozi Club

2020/3/6 Prága, Agharta Jazz Club

2020/3/7 Krakkó, Piec Art Acoustic Jazz Club

Nothing But Swing (SK)

A nevének ellentmondva a zenekar zenei spektruma messze túlmutat a 40-es és 50-es évek határain. Saját szerzeményeikben, valamint a jazz sztenderdek feldolgozásában a klasszikus zene, a világzene és a modern jazz hatásai érhetők tetten.

 

Klaudius Kováč – zongora, Róbert Ragan – bőgő, Peter Solárik – dob

2020/3/4 Prága, Agharta Jazz Club

2020/3/5 Krakkó Piec Art Acoustic Jazz Club

2020/3/6 Budapest, Budapest Jazz Club

20203/7 Somorja, Mozi Club